Culinaire kerstboom…

Published by Marie-Louise Loomans on

Diverse chefkoks geven tips over hoe de kerstboom, nadat deze ontdaan is van zijn traditionele versieringen, nog van dienst kan zijn in de keuken. Dennennaalden bevatten o.a. veel vitamine C. Dat er lekkere kruidige thee van getrokken kon worden was al wel bekend. Nu blijken ze ook als smaakversterkers aan allerlei gerechten te kunnen worden toegevoegd. Maar let wel goed op! Niet elke kerstboom is ook eetbaar. De spar, den en zilverspar zijn geen probleem, maar pas op voor de taxus. Deze boom, bekend om zijn holle rode vruchten, is extreem giftig. Kerstboom die met een brandwerende spray zijn bespoten kun je ook niet meer opeten. Niet-biologische bomen zijn vaak behandeld met bestrijdingsmiddelen en dus helaas ook niet meer geschikt voor consumptie. Wil je meer weten over hoe je de kerstboom kunt verwerken in voeding? Klik dan voor inspiratie op de onderstaande links:

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1582992503/staat-jouw-kerstboom-nog-volgens-experts-moet-je-deze-opeten

https://www.foodiesmagazine.nl/inspiratie/kerstboom-koken-dennennaalden/

In o.a. dit boek en op internet zijn veel inspirerende recepten met dennennaalden te vinden.

Categories: